NOS Sport

Kuworge kan na gewonnen rechtszaak toch naar WK gewichtheffen

Enzo Kuworge, vooraanstaande Nederlandse gewichtheffer, mag tóch deelnemen aan het WK in Bogotá. Kuworge lag overhoop met de Nederlandse gewichthefbond NGB, ging naar de rechter en won zijn kort geding.

De 21-jarige Kuworge plaatste zich vorig jaar voor de Olympische Spelen en werd zelfs knap zesde in Tokio. Daarvoor was hij al wereldkampioen bij de junioren geworden.

De gewichtheffer kon rond dit WK geen beroep doen op zijn privétrainer, die ziek thuis zit. De NGB wilde dat Kuworge een bondstrainer in de arm nam, maar de gewichtheffer zelf gaf de voorkeur aan de zoon van zijn privétrainer. Daar ging de bond niet mee akkoord, maar via het kort geding heeft Kuworge nu toch zijn gelijk gekregen.

Kuworge is heel blij met de uitspraak: "Ik ben opgelucht dat er nu eindelijk duidelijkheid is over mijn deelname. Wel vind ik het heel jammer dat het nodig was om een juridische procedure te starten, maar ik ben blij dat de rechter heeft ingezien dat ik recht heb op deelname met mijn eigen begeleiding."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl