Antoon op Pinkpop dit jaar
NOS Nieuws

Antoon populairst op Spotify in Nederland, Bad Bunny weer wereldwijd

De Nederlandse zanger Antoon is dit jaar in Nederland de meest beluisterde artiest op Spotify. Antoon had in 2022 hits had met Hallo en Olivia, en was daarmee populairder dan buitenlandse artiesten als Ed Sheeran en The Weeknd, die op plek twee en drie eindigden.

Op plek vier en vijf in Nederland staan de Canadese rapper Drake en de Franse dj David Guetta. Dat heeft de Zweedse streamingdienst vandaag bekendgemaakt, zonder daarbij exacte luistercijfers te vermelden.

De Puerto Ricaanse rapper Bad Bunny voert wereldwijd de lijst van meest gestreamde artiesten aan, gevolgd door de Amerikaanse zangeres Taylor Swift en wederom Drake en The Weeknd. De Zuid-Koreaanse K-popgroep BTS maakt de top vijf compleet. Bad Bunny eindigde de afgelopen twee jaar ook al op de mondiale eerste plaats.

Het nummer Vluchtstrook van Kris Kross Amsterdam samen met Antoon en Sigourney K, is dit jaar het meest gestreamde nummer in Nederland geworden. Harry Styles staat met As It Was op de tweede plaats en Dat Heb Jij Gedaan van MEAU completeert de top 3. Het nummer As It Was was wereldwijd het populairst.

Kate Bush op 10

Het afgelopen jaar stonden in Nederland meer Nederlandse dan buitenlandse artiesten in de top 20: 11 tegen 9. En in de top 20 van meest beluisterde nummers staan twaalf nummers van Nederlandse artiesten.

In de top 10 van meest beluisterde nummers wereldwijd staat overigens ook een nummer uit 1985: Running Up That Hill (A Deal With God) van Kate Bush is op de tiende plek geëindigd. De 37 jaar oude plaat schoot omhoog dankzij het vierde seizoen van de Netflix-serie Stranger Things, waarin het nummer een prominente rol heeft.

Meest beluisterde artiesten in Nederland

1. Antoon
2. Ed Sheeran
3. The Weeknd
4. Drake
5. David Guetta

Meest beluisterde nummers in Nederland

Artiest Nummer
1. Kris Kross Amsterdam, Antoon & Sigourney K Vluchtstrook
2. Harry Styles As It Was
3. MEAU Dat heb jij gedaan
4. James Hype Ferrari
5. Cristian D Amsterdam

Meest beluisterde artiesten ter wereld

1. Bad Bunny
2. Taylor Swift
3. Drake
4. The Weeknd
5. BTS

Meest beluisterde nummers ter wereld

Artiest Nummer
1. Harry Styles As It Was
2. Glass Animals Heat Waves
3. The Kid LAROI & Justin Bieber Stay
4. Bad Bunny Me Porto Bonito
5. Bad Bunny Titi Me Pregunto

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl