NOS Nieuws

Herman van der Zandt vervangt Matthijs van Nieuwkerk bij Top 2000 a gogo

Herman van der Zandt vervangt Matthijs van Nieuwkerk dit jaar als presentator van Top 2000 a gogo, heeft de NTR bekendgemaakt. De Top 2000 Quiz, die Van Nieuwkerk ook zou presenteren, gaat niet door.

Naar aanleiding van het artikel van de Volkskrant over de angstcultuur bij De Wereld Draait Door besloot de NTR vorige week al dat de twee Top 2000-televisieprogramma's met Van Nieuwkerk als presentator niet door zouden gaan, maar toen werd nog niet gezegd of een ander de presentatie zou overnemen.

Opgenomen afleveringen met Van Nieuwkerk niet uitgezonden

Van de Top 2000 Quiz waren al enkele afleveringen opgenomen met Van Nieuwkerk, maar die worden dus niet uitgezonden. De 48-jarige Van der Zandt werd bekend als presentator van het NOS Journaal. Hij vervolgde zijn carrière als presentator bij NOS Studio Sport. Ook volgde hij Joost Prinsen op als quizmaster van Met het Mes op Tafel.

Volgens de NTR presenteert Van der Zandt alleen dit seizoen de Top 2000 a gogo. Het andere bekende gezicht van de Top 2000-televisieprogramma's Leo Blokhuis doet ook mee. "De NTR heeft mij gevraagd om voor één keer gastheer te zijn van dit geliefde programma. Dat kan ik moeilijk naast me neerleggen", zegt Van der Zandt in een eerste reactie. "Ik heb een brede muzieksmaak, maar ben toch ook vooral een kind van de jaren 80. Samen met Leo en de redactie wil ik er een geweldige jaarafsluiting van maken."

De afwezigheid van Van Nieuwkerk heeft geen invloed op de uitzendingen van de Top 2000 op de radio. Die gaan gewoon zoals gebruikelijk door. Het Top 2000 Café is dit jaar voor het eerst 24 uur per dag voor publiek te bezoeken. Het virtuele café, waarbij mensen vanuit huis een virtueel bezoek brachten aan de studio vanwege de coronamaatregelen, blijft naast het fysieke café bestaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl