NOS VoetbalAangepast

WK Onana onzeker: 'Als je niet in discipline mee wil, verantwoordelijkheid nemen'

Voor André Onana, doelman van Kameroen, is verdere deelname aan het WK in Qatar onzeker. Eerder op de dag werd al bekend dat hij voor het duel met Servië (3-3) om disciplinaire redenen buiten de selectie werd gelaten door bondscoach Rigobert Song.

Of hij nog terugkeert onder de Kameroense lat is nog maar de vraag. Op een persconferentie ging Song in op de situatie rondom de voormalig keeper van Ajax.

"Als je je niet in de teamdiscipline kunt vinden, moet je zelf verantwoordelijkheid nemen", aldus Song. "Ik focus me nu op andere jongens, die in staat zijn ons shirt met trots te dragen."

De huidige doelman van Internazionale werd tegen Servië onder de lat vervangen door reservekeeper Devis Epassy. De 26-jarige Onana keepte vorige week op het WK wel tegen Zwitserland (1-0 nederlaag).

Opgeleefd

Onana vertrok in mei als een paria uit Amsterdam, waar hij met Ajax grote successen beleefde. Na een dopingschorsing keepte hij nog een aantal wedstrijden voor Ajax. In die fase maakte hij op het Amsterdamse doel een onzekere indruk.

In Amsterdam wilde hij naar eigen zeggen graag verlengen, maar zijn contracteisen waren Ajax te gortig. Het werd een principekwestie en uiteindelijk vertrok hij afgelopen zomer transfervrij naar Internazionale.

Bij Inter veroverde hij snel een basisplaats, ten koste van de ervaren doelman Samir Handanovic. Zodoende ging Onana als een van de grote sterren van Kameroen naar het WK, maar het toernooi lijkt uit te monden in een fikse teleurstelling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl