Ongeluk met meerdere voertuigen op de A27
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

A27 bij Utrecht weer vrijgegeven na kettingbotsing

De A27 bij knooppunt Rijnsweerd is weer vrijgegeven, meldt Rijkswaterstaat. De snelweg vanuit Gorinchem richting Utrecht was uren dicht na een kettingbotsing.

Bij het ongeluk waren drie vrachtwagens en vijf personenauto's betrokken. Een van die vrachtwagen is volgens een RTV Utrecht door de middenberm geschoten, waardoor de vangrail zwaar werd beschadigd.

Door het ongeluk was de andere kant op korte tijd ook een rijstrook afgesloten. In beide richtingen, maar ook op de omrijroutes, stonden lange files.

De ANWB telde vanochtend rond 08.00 uur 151 files met een totale lengte van ruim 780 kilometer. "Behoorlijk druk", zei een ANWB-woordvoerder.

Kettingbotsing op A27 bij Utrecht

Grote vertragingen waren er ook na ongelukken en pechgevallen op de A2 richting Den Bosch bij de Martinus Nijhoffbrug, de A58 bij Etten-Leur (richting Breda) en op de A6 (richting Lelystad) bij Lelystad-Noord en ook op de binnenring van Amsterdam voor knooppunt De Nieuwe Meer.

Lange files op de A4 richting Amsterdam bij Roelofarendsveen en op de A15 bij Sliedrecht-West losten weer op nadat de weg weer was vrijgegeven.

Advertentie via Ster.nl