Reddingswerkers helpen een slachtoffer
NOS NieuwsAangepast

Aardverschuiving in Zuid-Italië, aantal slachtoffers onduidelijk

Na een aardverschuiving op het Zuid-Italiaanse eiland Ischia worden nog meer dan tien mensen vermist. Zeker honderd mensen kunnen hun huis niet meer bereiken doordat de wegen onbegaanbaar zijn geraakt. Veel van hen zitten zonder water en elektriciteit.

Over het aantal dodelijke slachtoffers bestaat onduidelijkheid. Tot nu toe is bevestigd dat het er zeker één is. Het gaat om een vrouw, van wie het lichaam volgens de autoriteiten was overspoeld door modder.

Eerder zei de Italiaanse vicepremier en minister van Infrastructuur Salvini dat er acht dodelijke slachtoffers te betreuren waren. Maar korte tijd daarna liet zijn collega-minister Piantedosi van Binnenlandse Zaken weten dat nog niet was bevestigd dat er doden waren gevallen.

Modderstromen

De aardverschuiving, die het eiland voor de kust van Napels rond 05.00 uur trof, werd veroorzaakt door hevige regenval. Vooral de noordelijke kustplaats Casamicciola is zwaar getroffen. Daar werden auto's meegesleurd door modderstromen en raakten woningen beschadigd. Zeker dertien gebouwen zijn volledig ingestort.

Hulpdiensten hebben grote moeite het getroffen gebied te bereiken, doordat veel wegen onbegaanbaar zijn geraakt. Onder de vermisten was een gezin met een pasgeboren baby. Zij zijn inmiddels in veiligheid gebracht.

In de ochtend was te zien hoeveel schade het natuurgeweld heeft veroorzaakt:

Enorme ravage na aardverschuiving op Ischia

De burgemeester van Ischia roept eilandbewoners op om hun huis niet te verlaten. Wel zijn alle politieagenten en beschikbare vrijwilligers van het eiland naar Casamicciola gegaan om hulp te verlenen, meldt persbureau ANSA.

Ook het brandweerkorps van Napels biedt versterking. Volgens de brandweer zijn meerdere mensen gered, onder wie twee passagiers van een auto die door de aardverschuiving de zee in was gesleurd.

Door de aardverschuiving zijn veel wegen in Casamicciola onbegaanbaar geworden:

Door de aardverschuiving zijn wegen onbegaanbaar geworden

Ischia is een populaire toeristische bestemming. Het vulkanische eiland ligt in de baai van Napels, evenals Procida en Capri.

Omdat er maar een ziekenhuis is op Ischia, worden slachtoffers naar verwachting per helikopter naar Napels overgebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl