Meesters Multi Media
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Explosie bij appartement in Den Bosch, politie vermoedt opzet

In Den Bosch is vannacht een explosie geweest bij een appartement aan het Kapelaan Koopmansplein, net buiten het centrum. De bewoner van het appartement was aanwezig, maar raakte niet gewond. Wel raakten de voordeur en de hal zwaar beschadigd.

"We houden er sterk rekening mee dat dat er opzet in het spel is geweest", laat een politiewoordvoerder aan Omroep Brabant weten. "We onderzoeken ook wat in dat geval de achtergrond zou kunnen zijn." De politie vraagt mensen die iets hebben gezien zich te melden.

Het appartementencomplex heeft een grote binnenplaats. Om bij een van de appartementen te komen, moest je eerst langs een algemene toegangsdeur.

Geschrokken buren

"Je komt hier niet zomaar", vertellen de bovenburen van het getroffen appartement aan de omroep. "Alleen blijft de centrale deur erg lang openstaan, dus je kunt ongezien mee naar binnen lopen."

De buren zijn erg geschrokken van de harde explosie vannacht. "Toen we de voordeur opendeden om te kijken wat er aan de hand was, zagen we in het raam vlammen weerspiegelen. De onderbuurman stond na de explosie wat beduusd te kijken", vertellen ze.

Advertentie via Ster.nl