NOS NieuwsAangepast

Tientallen doden bij brand in Chinese kledingfabriek

In de Chinese stad Anyang zijn zeker 38 doden gevallen bij een brand in een kledingfabriek. Twee mensen zijn gewond geraakt, schrijven Chinese staatsmedia.

Het lijkt er volgens de plaatselijke autoriteiten op dat er tegen de regels in laswerkzaamheden plaatsvonden in de fabriek, meldt Xinhua. Daarbij ontstonden vonken die katoenen stoffen deden ontvlammen, waardoor de fabriek binnen de kortste keren in lichterlaaie stond.

De brand brak gisteren aan het einde van de middag uit. Laat in de avond had de brandweer het vuur onder controle. Er werden zo'n 240 brandweerlieden ingezet, die met meer dan zestig brandweerwagens naar de fabriek uitrukten. Anyang ligt in de Centraal-Chinese provincie Henan en telt ruim 5,5 miljoen inwoners.

De brandweer was in groten getale aanwezig om de brand te blussen:

Tientallen doden bij brand in Chinese fabriek

In China zijn er vaker soortgelijke industriële branden of ongelukken bij bedrijven, veroorzaakt door bijvoorbeeld nalatigheid of het niet naleven van veiligheidsvoorschriften.

Zo kwamen er in 2015 bij een enorme explosie in een chemisch magazijn in de noordelijke havenstad Tianjin 173 mensen om het leven. Achteraf bleken tal van chemicaliën illegaal opgeslagen en was er veel onduidelijk over de hoeveelheden.

In 2007 kwamen zeker 37 mensen om bij een brand in een illegale schoenenfabriek in de provincie Fujian; velen konden niet ontsnappen door de tralies voor de ramen. De politie pakte later de eigenaar van de fabriek op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl