Politie bij de nachtclub in Colorado Springs
NOS NieuwsAangepast

Vijf mensen doodgeschoten in lhbti-nachtclub Colorado, man van 22 opgepakt

In een nachtclub in de Amerikaanse stad Colorado Springs zijn zeker vijf mensen doodgeschoten en achttien mensen gewond geraakt. De politie heeft een 22-jarige man ter plekke opgepakt, hij is ook gewond. Het motief van de schutter is nog niet duidelijk, de politie onderzoekt dat in samenwerking met de FBI.

De schietpartij vond rond middernacht plaats in een lhbti-nachtclub. Direct na het betreden van de nachtclub schoot de dader om zich heen, aldus de plaatselijke politie in een persconferentie. Twee omstanders wisten de schutter te overmeesteren. De burgemeester van Colorado Springs spreekt van een heldendaad. "Hun acties hebben duidelijk levens gered."

In een verklaring op Facebook zegt de club dat er sprake is van een "haataanval op onze gemeenschap". De club prijst de "heldhaftige bezoekers" die de schutter wisten te overmeesteren.

De politie sluit niet uit dat het dodental verder oploopt. Volgens een woordvoerder zijn talloze mensen door ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Twee gewonden verkeren in kritieke toestand.

"We zullen meer informatie blijven delen zodra deze beschikbaar komt", zei de burgemeester in de persconferentie.

De schietpartij doet denken aan het bloedblad in 2016 in een queer-nachtclub in Orlando. Een schutter doodde toen 49 mensen, er vielen 53 gewonden. De dader zei toen dat hij handelde uit naam van terreurgroep Islamitische Staat. Dat was de op één na dodelijkste mass shooting in de Amerikaanse geschiedenis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl