Man opgepakt in Italië vanwege moord op drie vrouwen

De Italiaanse politie heeft in Rome een man van 51 opgepakt die verdacht wordt van de moord op drie vrouwen, die vermoedelijk werkten in de prostitutie. Zij werden donderdag doodgestoken. De man maakt mogelijk deel uit van een maffiaclan, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

De man, die in Italiaanse media wordt geïdentificeerd als Giandavide De Pau, zou zich in het verleden bezig hebben gehouden met maffiapraktijken. Hij heeft een strafblad, waarop onder meer verboden wapenbezit, seksueel geweld en andere geweldsdelicten staan.

Gevonden voor de deur

De slachtoffers van de man zijn twee Chinese vrouwen en een Colombiaanse vrouw. De lichamen van de twee Chinese vrouwen werden donderdag door een portier gevonden. Een van de vrouwen werd aangetroffen in het appartement, de ander voor de deur. Mogelijk had ze nog geprobeerd te vluchten. In een appartement in de buurt werd ook het lichaam van de Colombiaanse gevonden, door haar zus.

Volgens de autoriteiten is het gevaar geweken, nu de man is aangehouden.

De krant Corriere della Sera bericht dat de moorden niets te maken hebben met de onderwereld, maar mogelijk door de man zijn gepleegd toen hij onder invloed was van drugs. De Pau werd in het verleden meermaals opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl