NOS Nieuws

Verbrandingsovens België kunnen inbeslagnames coke niet bijbenen

In de haven van Antwerpen wordt zo veel cocaïne in beslag genomen dat de douane die vangst moet opslaan en niet direct kan vernietigen in verbrandingsovens. Dat melden verschillende Belgische media, waaronder De Standaard en de Gazet van Antwerpen.

In de opslagplaatsen van de Belgische douane ligt inmiddels voor vele honderden miljoenen euro's aan cocaïne. De Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne zegt dat er dringend gezocht wordt naar extra verbrandingscapaciteit.

Veiligheidsprobleem

De enorme hoeveelheid cocaïne in de Antwerpse haven veroorzaakt een veiligheidsprobleem. Politie en justitie vrezen dat drugsbendes zullen proberen om de drugs met geweld terug te halen.

In Antwerpen vinden met enige regelmaat geweldsincidenten plaats die met cocaïne in verband worden gebracht. Nederlandse criminelen spelen daar ook een rol in. De Antwerpse burgemeester Bart De Wever sprak eerder van een drugsoorlog in zijn stad.

In de Antwerpse haven werd vorig jaar een recordhoeveelheid van 90.000 kilo aan cocaïne in beslag genomen, met een straatwaarde van tussen de 4 en 5 miljard euro. De Belgische autoriteiten verwachten dat dat dit jaar nóg meer zal zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl