NOS Nieuws

Taylor Swift hekelt Ticketmaster na haperende verkoop miljoenen kaarten

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is zeer kritisch over ticketverkoper Ticketmaster nadat het bedrijf grote technische problemen had bij de voorverkoop van ruim twee miljoen kaarten voor haar concerten.

"We hadden ze (Ticketmaster, red.) meerdere keren gevraagd of ze deze vraag aankonden en ze verzekerden dat dat het geval was", schrijft de zangeres op Instagram. Swift vindt het "fantastisch dat 2,4 miljoen mensen kaarten hebben kunnen krijgen, maar ik word kwaad om te horen dat veel van hen het gevoel hadden dat ze meerdere beeraanvallen hebben moeten overleven om ze te bemachtigen".

Dinsdag gingen kaarten voor concerten van Swift in de VS in de voorverkoop, maar veel fans klaagden dat ze foutmeldingen te zien kregen, urenlang in de wachtrij moesten staan of uit de wachtrij werden gegooid. Volgens het kaartverkoopbedrijf was het systeem niet opgewassen tegen de grote vraag naar kaarten. Ticketmaster besloot ook om de verkoop van de overige kaarten gisteren niet te laten doorgaan omdat het "een enorme druk op de kaartensystemen verwachtte en er te weinig kaarten over zijn om aan die vraag te voldoen".

Ticketmaster ligt al langer onder vuur

Moederbedrijf van Ticketmaster Live Nation ligt al langer onder vuur sinds het Ticketmaster in 2010 overnam. Het bedrijf zou volgens critici door de overname te veel macht hebben over de muziekindustrie. Volgens The New York Times doet het Amerikaanse ministerie van Justitie een onderzoek naar mogelijk machtsmisbruik. Onder meer door het nieuws van de problemen bij de kaartverkoop en het mogelijke onderzoek daalden de aandelen van Live Nation vandaag flink (7,8 procent) op de Amerikaanse beurs.

Swift is zowel in haar thuisland als op veel andere plekken in de wereld enorm populair. De zangeres bracht eind oktober haar tiende album Midnights uit. Vooral het nummer Anti-Hero staat hoog genoteerd in de internationale hitlijsten, maar ook andere nummers doen het goed. Zo werd Swift na het uitkomen van het album de eerste artiest ooit die tien nummers in de top tien had staan van de toonaangevende Amerikaanse hitlijst Billboard Hot 100.

Swift doet voor haar tournee in de Verenigde Staten twintig steden aan. Het is nog niet bekend wanneer de zangeres weer naar Europa komt. Wel was ze vorige week in Düsseldorf aanwezig bij de uitreiking van de MTV Europe Music Awards, waar ze vier prijzen won.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl