Een van de in beslag genomen huurauto's
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Politie neemt in Roosendaal huurauto's in beslag om asociaal rijden

De politie heeft in de omgeving van Roosendaal sinds september dertien huurauto's in beslag genomen na meldingen van asociaal rijgedrag. Volgens de politie zijn er in de regio steeds vaker meldingen van mensen die in dure, vaak Duitse huurauto's te hard of gevaarlijk rijden.

Volgens de politie is het vaak niet duidelijk wie de auto heeft gehuurd en wie er achter het stuur zit. "Het lijkt erop dat de auto's van hand tot hand gaan en door meerdere mensen worden gebruikt om enerzijds onder de radar te blijven en om de patser uit te kunnen hangen", aldus de politie.

Beelden van rijgedrag op sociale media

Afgelopen woensdag werd de laatste auto van de weg gehaald vanwege een vermoeden van joyriding. De bestuurder was een 30-jarige man die volgens de politie filmpjes maakte van zijn rijgedrag en deze op sociale media plaatste.

De man stond niet ingeschreven in Nederland en kon niet aantonen dat hij de huurder van de auto was. Hij is niet aangehouden. Volgens Omroep Brabant gaat het om Muis911, iemand die al een tijd lang beelden van zijn rijgedrag op sociale media plaatst.

Waarschuwing voor verhuurbedrijven

De eigenaren van alle in beslag genomen voertuigen zijn ingelicht. Zij moeten zelf hun auto ophalen. De politie wil hiermee een signaal afgeven aan de verhuurbedrijven.

"We zijn scherp op het fenomeen van asociaal rijgedrag en we zullen hiertegen doortastend optreden. Zeker nu er recent meer opsporingsbevoegdheden zijn om gevaarlijk rijgedrag aan te pakken. Daarbij willen we de verhuurbedrijven meegeven dat zij zelf verantwoordelijk zijn om na te gaan aan wie ze de auto's verhuren," aldus de politie, die benadrukt dat dit fenomeen ook in andere regio's speelt.

Dodelijk ongeluk Oud Gastel

Begin september kwamen in het Brabantse Oud Gastel twee vrouwen en twee kinderen om het leven door een aanrijding. Een automobilist botste met zeer hoge snelheid op de auto waar de slachtoffers in zaten.

De bestuurder van de auto die de aanrijding veroorzaakte, een 27-jarige Roosendaler, is opgepakt. Volgens het Openbaar Ministerie had de automobilist, die met twee anderen in een gehuurde Mercedes met Duits kenteken zat, roekeloos gereden en is hij daardoor schuldig aan het ongeluk.

Advertentie via Ster.nl