De ruiten van dit portiek zijn gesneuveld
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Gewonden door gasexplosie in Rijswijk, straat bezaaid met glas en spullen

Drie mensen zijn gewond geraakt bij een gasexplosie in Rijswijk. Het zou gaan om monteurs die in een flat aan het werk waren. Een van hen is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Tien appartementen zijn ontruimd.

Veel ruiten van het gebouw zijn gesneuveld en de straat lag na de ontploffing bezaaid met glas en spullen. De omgeving is afgezet door de hulpdiensten en een gedeelte van de flat is afgesloten van gas, licht en elektra. Medewerkers van de gemeente controleren welke schade de explosie heeft aangericht aan de constructie van de flat.

Bekijk hier de eerste beelden na de gasexplosie:

Gasexplosie in Rijswijk met meerdere gewonden

"Ik woon op de derde etage. Ik heb het glas van de ruit naar beneden horen vallen", zegt een flatbewoner tegen Omroep West. "Het was een echte explosie. Het klonk als een doffe dreun. Ik ben gelijk naar beneden gegaan om te vertrekken."

Bij de flat wordt volgens een andere bewoner al ruim een week onderhoud gepleegd. "Het was een hele harde knal. Ik dacht dat er een balkon naar beneden viel. We hebben onze jas aangedaan en zijn met de trap naar beneden gegaan. In de hal hing het vol met hele scherpe rook."

Advertentie via Ster.nl