2021: de Europese vrouwen vieren de winst in Solheim Cup
NOS Sport

Solheim Cup, de vrouwelijke tegenhanger van Ryder Cup, in 2026 in Nederland

De strijd om de Solheim Cup vindt in 2026 voor het eerst in ons land plaats. De twintigste editie van het duel tussen de beste twaalf vrouwelijke golfers uit de Verenigde Staten en Europa wordt gespeeld op de banen van Bernardus in Cromvoirt.

De komende twee edities van de vrouwelijke tegenhanger van de befaamde Ryder Cup, waarin de mannenteams van beide continenten het tegen elkaar opnemen, waren eerder al toegewezen aan Finca Cortesin aan de Andalusische kust (2023) en de Robert Trent Jones Golf Club in Gainesville, Virginia (2024).

Solheim Cup naar Cromvoirt: 'Fans over hele wereld zullen hiernaartoe komen'

De kwalificatie voor de Solheim Cup gebeurt op basis van prestaties in het seizoen voorafgaande aan het evenement. Daarnaast heeft de teamcaptain de mogelijkheid om wildcards uit te delen aan spelers die zich niet via de ranking in de ploeg hebben gespeeld.

Tot nu toe hebben twee Nederlandse golfsters deelgenomen aan de Solheim Cup: Christel Boeljon in 2011 en Anne van Dam in 2019. Allebei pakten ze met Europa de winst.

Het Amerikaanse team won de Solheim Cup al tien keer, Europa zeven keer, waaronder de laatste twee edities (2019 en 2021).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl