NOS NieuwsAangepast

Belastingtelefoon sinds gisterochtend onbereikbaar

De Belastingtelefoon en andere servicenummers van de Belastingdienst zijn sinds gisterochtend onbereikbaar. Dat is het gevolg van een "reguliere update" van het systeem in het weekend, zegt een woordvoerder. Zondagavond werd vastgesteld dat er iets verkeerd was gegaan.

Het systeem kreeg daarom zondagnacht een nieuwe update. Die was maandagochtend nog niet voltooid. Daardoor konden de medewerkers niet bij de informatie die ze nodig hebben om vragen te beantwoorden. Mensen die belden kregen daarom het verzoek om het op een later tijdstip nog eens te proberen.

Nadat de update vannacht was voltooid, kwam een nieuw probleem aan het licht. De inkomende telefoontjes werden niet langer gelijkmatig over de beschikbare medewerkers verdeeld. "We doen er alles aan om dat vandaag op te lossen, maar hebben daarover geen zekerheid", zegt de woordvoerder.

De medewerkers van de dienst kunnen wel naar buiten bellen. Mensen die met urgente vragen zitten, kunnen een terugbelverzoek op de site achterlaten. Ze worden dan zo snel mogelijk geholpen, zegt de dienst.

De dienst beantwoordt op normale dagen vragen van vele duizenden bellers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl