NOS NieuwsAangepast

Beste uit het Oog: Onderzoek naar de MH17 & Arnon Grunberg in de prijzen

Deze week was er eindelijk een uitspraak in de MH17-rechtszaak. Drie van de vier verdachten zijn veroordeeld tot levenslang. Officier van Justitie Digna van Boetzelaar leidde bij het OM het MH17-onderzoek. Ze legt uit wat ze van de uitspraak vindt.

Woensdag ontving schrijver Arnon Grunberg uit de handen van staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur) de Johannes Vermeerprijs 2022. Het is de eerste keer dat een schrijver deze prijs wint. Grunberg vertelt over de prijs en zijn werk.

Hoe kan de wereld van de klassieke muziek diverser worden? Daarover organiseerde het Concertgebouw deze week een symposium. Journalist en schrijver Stephan Sanders en violist Yannick Hiwat deden daar aan mee.

Rianne van der Molen maakte een audiodocumentaire om haar vader Dirk beter te leren begrijpen. Zijn hersens liepen bij een auto-ongeluk zoveel schade op, dat hij geen emoties meer heeft. En dat heeft haar jeugd getekend.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl