Vitesse in laatste eredivisieduel 2022 pas in blessuretijd naast Go Ahead

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - Vitesse

Vitesse heeft in de laatste eredivisiewedstrijd van het jaar dankzij een sterke tweede helft een punt meegenomen bij Go Ahead Eagles. Invaller Simon van Duivenbooden maakte in blessuretijd de 2-2.

Daarmee bleef Go Ahead wel voor de negende keer op rij ongeslagen.

Philippe Rommens was de man van de eerste helft. De Belg schot de Eagles in de achtste minuut op voorsprong met een prachtige vrije trap. Vanaf ongeveer dezelfde afstand schoot hij de bal in de twintigste minuut laag in de linkerhoek, buiten bereik van doelman Daan Reiziger.

Tweede helft ander verhaal

De 25-jarige Rommens werd pas de tweede speler dit seizoen die dit kalenderjaar in één eredivisiewedstrijd twee keer scoort van buiten het strafschopgebied, na Ajacied Steven Berghuis. Met een inzet van Mats Deijl op de paal was Go Ahead in de eerste helft nog dicht bij een derde goal.

Philippe Rommens
    Go Ahead viert de 1-0 van Philippe Rommens
    Matús Bero maakt de 2-1

De tweede helft was een ander verhaal. Al snel kwam de spanning terug toen Matus Bero een voorzet van Maximilian Wittek met zijn scheenbeen over keeper Jeffrey de Lange in het doel werkte. Het betekende de aanzet voor een dominante tweede helft van Vitesse.

Geen strafschop, wel Van Duivenbooden

Toen Go Ahead-middenvelder Evert Linthorst de bal in eigen strafschopgebied tegen de hand kreeg, moest de thuisploeg vrezen voor een strafschop. Maar scheidsrechter Ingmar Oostrom gaf geen strafschop, nadat de VAR minutenlang naar het moment had gekeken.

Vitesse-trainer Phillip Cocu heeft weinig begrip voor de beslissing van arbiter Ingmar Oostrom:

Cocu stoort zich aan arbitrage: 'Hebben heel weinig meegekregen in mijn optiek'

De druk van Vitesse hield aan, tot in de blessuretijd. Invaller Van Duivenbooden schoot de bal in de 93ste minuut onder doelman Jeffrey de Lange door in het doel. Daarmee speelde Vitesse opnieuw met 2-2 gelijk, na de 2-2 van woensdag bij Ajax.