NOS NieuwsAangepast

We waren nog nooit zo rijk

Met Griekenland gaat het misschien niet zo goed, maar met de rest van de welvaart in de wereld gaat het weer bergopwaarts. Nog nooit was de wereld zo rijk als ze nu is: onze rijkdom kent op dit moment een record van 121,8 biljoen dollar. Kortom, we zijn rijk. Erg rijk. Volgens de Boston Consulting Group, een wereldwijd adviesbureau op het gebied van bedrijfsstrategie komt dit vooral dankzij stijgende aandeelkoersen. Dit blijkt uit het rapport dat zij vandaag publiceerde.

Elk continent profiteert

Vorig jaar is de rijkdom van de wereld met zo'n acht procent hersteld. En iedereen profiteerde mee: zo zag Europa haar welvaart met vijf procent toenemen, Noord-Amerika met tien procent en het Verre-Oosten was het beste jongetje van de klas met een groei van zeventien procent.

Meer miljonairs

Daarnaast lopen er op de wereld ook twaalf procent meer miljonairs rond: maar liefst 12,5 miljoen stuks. Deze miljonairs bezitten 39 procent van het wereldwijde vermogen terwijl ze maar 0,9 procent van de huishoudens bevatten. In de Verenigde Staten wonen de meeste miljonairs, en wordt gevolgd door Japen, China, Engeland en Duitsland. Singapore deed het ook niet slecht: in één jaar nam het aantal miljonairs met eenderde toe. Op Europees gebied heb je in Zwitserland de meeste kans om rijkaards tegen te komen, daar is bijna één op de tien gezinnen miljonair.

En deze groei zet nog even door. Volgens Tjun Tang, co-auteur van het onderzoek, zal de welvaart de komende jaren nog steeds toenemen zodat we in 2015 met z'n allen 162 biljoen dollar bezitten.

Door: Dorien

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl