Oranje-voetbalsters boeken eenvoudige oefenzege op Costa Rica

Voetbalsters winnen oefenduel met Costa Rica overtuigend: 4-0

Een geslaagde avond voor Andries Jonker en de voetbalsters van Oranje: een oefenduel met Costa Rica is met 4-0 gewonnen.

De oefenmeester is al tijdje aan het sleutelen met het nieuwe 5-3-2-systeem. Dat ging met vallen en opstaan, zei hij deze week. Veel spelers ontbreken namelijk nog bij Nederland, omdat ze een drukke periode achter de rug hebben. Vivianne Miedema en Lieke Martens waren er vanavond niet bij, terwijl aanvoerder Sherida Spitse op de bank begon.

Desalniettemin begon Nederland sterk. Na amper een kwartier stelde Daniëlle van de Donk zichzelf slim op bij een corner: ze verschalkte de keeper met een kopbal. Daarna werd de wedstrijd van beide kanten wat rommelig.

Snel drie doelpunten

Tot de slotfase van de eerste helft, waarin Oranje drie keer scoorde. Eerst prikte Dominique Janssen een bal binnen bij de eerste paal, vervolgens scoorde Fenna Kalma en daarna nam Esmee Brugts een afgeslagen bal op de pantoffel.

Nederlandse vrouwen juichen na treffer

Na rust viel Jill Baijings uitstekend in; zij bediende Kalma vier keer, maar de nummer 9 kreeg de bal er maar niet in. Vlak voor tijd miste ook Lynn Wilms op aangeven van Baijings.

Volgende week dinsdag de tweede wedstrijd in deze oefencampagne, tegen Denemarken. De Oranjevrouwen gebruiken deze duels ter voorbereiding op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, dat nog tot juli 2023 op zich laat wachten.