ANP
NOS Nieuws

KFC biedt excuses aan na Kristallnacht-aanbieding: 'Incorrect en ongepast'

Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken biedt excuses aan voor een bericht dat naar klanten in Duitsland is verstuurd op de herdenkingsdag van Kristallnacht. De keten spoorde klanten aan krokante kip te bestellen in het kader van de 'viering' van deze nacht.

In de nacht van 9 op 10 november werden in 1938, op bevel van Hitler, in heel Duitsland Joden aangevallen en hun bezittingen vernield. Synagogen werden in brand gestoken en Joodse winkels werden verwoest. 400 Joden werden gedood of pleegden zelfmoord, duizenden raakten gewond. De Kristallnacht wordt veelal gezien als het begin van de Holocaust.

Duitse KFC-klanten kregen gisteren een notificatie van de keten op hun telefoon met de aansporing om zichzelf, op de avond van de Kristallnacht-herdenking, te trakteren op "meer kaas op je krokante kip".

Op Twitter verschenen meteen verontwaardigde reacties op het bericht. Een klant schrijft: "Hallo KFC, kan het nog smaaklozer? Ik verwijder nu de app, dit gaat te ver en kan niet worden goedgepraat."

Ongeveer een uur na het oorspronkelijke bericht stuurde KFC opnieuw een notificatie met daarin een verontschuldiging: "Sorry, er is een fout gemaakt. Door een fout in ons systeem hebben we een incorrect en ongepast bericht verstuurd via onze app. Excuses hiervoor."

In een verklaring zegt de fastfoodketen dat het bedrijf automatische pushberichten verstuurt die gelinkt zijn aan de kalenders van verschillende landen. "In dit geval is ons specifieke beoordelingsproces niet goed gevolgd. Dit heeft geleid tot de onbedoelde verspreiding van dit bericht."

De keten heeft de app-communicatie stilgelegd na de fout.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl