Reuters
NOS NieuwsAangepast

Meerdere doden door aardbeving in westen van Nepal

Nepal is getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,6. Volgens lokale media zijn er zes mensen om het leven gekomen, vier kinderen en twee volwassenen.

De slachtoffers werden gevonden onder het puin van ingestorte huizen in het westelijke district Doti. Vijf anderen raakten ernstig gewond, twee mensen worden vermist.

Reddingswerkers zoeken naar overlevenden onder het puin:

Meerdere doden na aardbeving in Nepal

De beving was rond 02.00 uur lokale tijd. "De aarde schudde verschrikkelijk en ik rende meteen naar buiten. Nu zijn we informatie aan het verzamelen, waaronder het aantal doden," zei de voorzitter van de gemeente Purbi Chowki tegen persbureau Reuters.

Het epicentrum van de beving lag zo'n 160 kilometer ten noordoosten van de Indiase stad Pilibhit. Ook in de Indiase hoofdstad New Delhi werd de beving gevoeld.

9000 doden

Nepal werd in 2015 getroffen door twee zware aardbevingen waarbij 9000 mensen om het leven kwamen. Ook richtte het natuurgeweld enorme schade aan.

Premier Sher Bahadur Deuba heeft op Twitter zijn medeleven betuigd met slachtoffers en nabestaanden. Hij kondigde aan dat er hulp onderweg is naar getroffen gebieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl