NOS Sport

Rolstoeltennisster De Groot bekroont perfect seizoen met officieuze wereldtitel

Twee jaar lang is rolstoeltennisster Diede de Groot al onoverwinnelijk. In 2021 werd ze na Steffi Graf in 1988 de tweede tennisster met een Golden Slam (alle grandslamtitels en de olympische/paralympische titel in een jaar).

Dit jaar bezegelde ze haar Grand Slam met de officieuze WK-titel in eigen land. Bij de Wheelchair Tennis Masters zondagmiddag in Oss was De Groot de beste in het enkelspel.

Rolstoeltennisster De Groot sluit perfect jaar af met wereldtitel: 'Genoten van publiek'

Onder toeziend oog van prinses Margriet was De Groot in de finale in twee sets te sterk voor haar grote concurrente, de Japanse Yui Kamiji: 6-2, 6-2. Zaterdag schreef ze met Aniek van Koot ook al de titel in het dubbelspel op haar naam.

Bij de mannen was er wel Japans succes. Tokito Oda, de nummer vijf van de wereld, rekende in de finale af met de Britse nummer een van de wereld Alfie Hewett: 6-4, 6-3. Voor de pas 16-jarige Oda was het grootste titel in zijn nog prille loopbaan.

Ook Nederlands succes bij de quads

Bij de quads (de klasse voor tennissers met een beperking aan benen én armen) won Sam Schröder het onderonsje tegen dubbelspelpartner Niels Vink: 6-3, 6-0. Zaterdag wonnen ze samen ook nog de titel in het dubbelspel.

De belangstelling voor het rolstoeltennis groeit al jaren, net als het niveau. De Nederlandse en internationale toppers laten hun licht schijnen over de ontwikkeling van hun sport.

Oss loopt uit voor WK rolstoeltennis: 'Zou willen dat we dat in Japan ook hadden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl