NOS NieuwsAangepast

Passagiersvliegtuig neergestort in Victoriameer, minstens 19 doden

Bij het ongeluk vanochtend met een vliegtuig van de maatschappij Precision Air in Tanzania zijn minstens 19 doden gevallen. Dat heeft premier Majaliwa van Tanzania bekendgemaakt. Het vliegtuig stortte neer in het Tanzaniaanse deel van het Victoriameer.

"Alle Tanzanianen rouwen mee om deze 19 mensen die hun leven hebben verloren", zei Majaliwa tegen verslaggevers in Bukoba. Het ongeluk gebeurde toen het toestel de landing naar de luchthaven in Bukoba had ingezet. Eerder werd al gemeld dat 26 mensen zijn gered en worden behandeld in het lokale ziekenhuis.

Op beelden op sociale media was te zien dat de staart van het toestel nog uit het water stak en dat er mensen in boten werden afgevoerd. Het vliegtuig is niet ver van de oever van het meer neergestort.

Op beelden is te zien dat geprobeerd wordt het toestel aan land te trekken:

Vliegtuig crasht in Victoriameer

Het vliegtuig was in de ochtend vertrokken uit Dar es Salaam en stortte neer door de slechte weersomstandigheden, zei een politiecommandant van de provincie Kagera tegen journalisten. "Toen het vliegtuig op ongeveer 100 meter hoogte was, kreeg de piloot te maken met problemen en slecht weer. Het regende en het vliegtuig stortte in het water." Of het vliegtuig mogelijk ook technische problemen had, is onbekend.

Bukoba Airport ligt aan de oevers van het Victoriameer, het grootste meer van Afrika. De luchtvaartmaatschappij Precision Air is voor 49 procent in handen van Kenya Airways. De resterende 51 procent is in bezit van een lokale zakenman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl