Imran Khan
NOS NieuwsAangepast

Man opent vuur op oud-premier Pakistan, Khan niet ernstig gewond

De oud-premier van Pakistan, Imran Khan, is op een politieke bijeenkomst door een onbekende schutter in zijn scheenbeen geschoten en gewond geraakt. Een man opende het vuur op Khan en een aantal aanhangers van de oud-premier. Khan is niet ernstig gewond geraakt, zijn aanhangers ook niet.

De man is gearresteerd. Volgens een lokale tv-zender wilde hij Khan vermoorden. Zijn identiteit is nog niet bekend, maar hij handelde naar eigen zeggen alleen.

Op beelden is de chaos te zien na de aanval:

Chaos na aanval op oud-premier Pakistan

De aanval gebeurde in de provincie Punjab, in het district Wazirabad. Khan reisde in een konvooi van vrachtwagens en auto's. Hij was onderweg naar de hoofdstad Islamabad om daar campagne te voeren voor vervroegde verkiezingen.

Khan werd naar een ziekenhuis Lahore gebracht. Later was hij te zien met verband om zijn onderbeen, meldt persbureau AP.

Afgezet

Khan werd in april afgezet als premier na een verloren vertrouwensstemming in het parlement. In de periode daarvoor had hij de steun verloren van het leger, dat veel macht heeft. De oud-cricketspeler geniet desondanks nog altijd de steun van veel Pakistanen.

Op 21 oktober heeft de verkiezingscommissie aangeraden om Khan vijf jaar uit te sluiten van een politiek ambt, meldt CNN. Volgens die commissie was hij betrokken bij "corrupte praktijken".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl