NOS Sport

Kamminga laat WK kortebaan schieten: 'Maar mijn sportershart wil heel graag'

Kamminga laat WK kortebaan schieten: 'Maar mijn sportershart wil heel graag'

Zwemmer Arno Kamminga doet niet mee aan de WK kortebaan in Melbourne, die van 13 tot en met 18 december gehouden worden. Dat heeft de 27-jarige schoolslagspecialist in overleg met bondscoach Mark Faber en het medische team besloten.

"Het is een hard gelag", begint Kamminga zijn verklaring over zijn afwezigheid in de WK-selectie. "Mijn sportershart wil heel graag, maar ik heb de afgelopen drie maanden veel minder gedaan dan normaal. Ik ben er ook lang, meer dan een maand, tussenuit geweest. Dat was echt nodig en daardoor voel ik me nu weer beter dan ooit."

Meer training nodig

"Maar ik heb toch een kleine trainingsachterstand", gaat Kamminga, die bij de vorige WK kortebaan zilver pakte op de 200 meter schoolslag, verder. "Mijn niveau is hartstikke hoog. Ik zwem alsnog een WK-limiet met eigenlijk maar twee weekjes trainen. Dan gaat het weer prikkelen, maar om echt mee te doen voor goud heb ik echt wat meer training nodig."

De klachten van Kamminga begonnen tijdens de WK zwemmen in Boedapest in juni. Gedurende het toernooi werd duidelijk dat de Katwijker zich niet fit voelde. Hij trok zich terug voor de 200 meter schoolslag. Hoewel hij zich regelmatig had laten testen, bleek pas in Nederland dat hij toch het coronavirus onder de leden had.

Na de WK volgde in augustus de EK in Rome. Hoewel hij twijfels had over zijn vorm, leek hij op tijd klaar te zijn voor het grote werk. Niets bleek minder waar. Op de 100 meter schoolslag eindigde hij als zevende en de conclusie was snel getrokken: Kamminga hield het in Rome voor gezien.

Arno Kamminga

"Het was frustrerend", kijkt Kamminga terug op die periode. "Mijn lichaam gaf niet meer terug wat ik erin stopte."

Nu duidelijk is dat hij de WK kortebaan aan zich voorbij laat gaan, kijkt Kamminga alvast vooruit naar volgend seizoen, als er in juli 2023 én ruim een halfjaar later een WK langebaan is. "Mijn hoofddoel is dubbel goud pakken in Parijs. De twee WK's volgend jaar zijn een goede generale repetitie daarvoor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl