Rapper Takeoff
NOS NieuwsAangepast

Rapper Takeoff (28) van hiphopgroep Migos doodgeschoten

De Amerikaanse rapper Takeoff is in Houston neergeschoten en overleden. De 28-jarige rapper, wiens echte naam Kirshnik Khari Ball was, is volgens entertainmentwebsite TMZ om het leven gekomen bij een dobbelspelletje.

De politie van Houston heeft bevestigd dat er een schietpartij heeft plaatsgevonden en dat daarbij ten minste één persoon om het leven is gekomen, maar wil niet bevestigen dat het om de rapper gaat.

Wel bevestigt de politie dat er nog twee slachtoffers naar het ziekenhuis zijn gebracht:

Politie over dood rapper Takeoff

Binnen de hiphopwereld wordt geschokt gereageerd op de dood van Takeoff. De rapper vormde samen met zijn oom Quavo en neef Offset het populaire hiphoptrio Migos. De groep wordt gezien als een van de grondleggers van de zogenoemde mumblerap, een meer ritmische stijl van rappen.

Takeoff had samen met de twee andere leden van Migos vele hits. Het nummer Bad and Boujee uit 2017 was hun eerste nummer-1-hit in de Verenigde Staten. Ook werkte de formatie samen met grote popartiesten als Katy Perry en dj Calvin Harris.

Harris had samen met de rapformatie met het nummer Slide ook in Nederland succes. Het nummer stond in 2017 in de top-10 van de Nederlandse Top 40. Overigens stond de naam van Takeoff niet bij alle hits van Migos vanwege onderlinge ruzies.

Het nummer Versace uit 2013 veroorzaakte een revolutie in de rapwereld omdat niemand eerder succes had met die manier van rappen. In 2018 stonden de Amerikaanse rappers op het festival Woo Hah! in Hilvarenbeek, een jaar eerder stond de groep ook op Lowlands.

'Look at my Dab'

Buiten de muzikale successen is Migos ook de groep die de populaire dansbeweging de Dab (waarbij je het hoofd laat zakken terwijl je je arm en elleboog omhoog werpt) op de kaart zette. Heel even claimde de rapformatie de Dab ook uitgevonden te hebben; in 2015 bracht Migos zelfs een nummer uit genaamd Look at my Dab. Maar na kritiek uit de hiphopwereld gaven de rappers toe dat niet zij, maar rapper Skippa da Flippa de beweging had uitgevonden.

Wel zorgde Migos ervoor dat de Dab de hiphopcultuur oversteeg. Op vele schoolpleinen werd de dans gedaan. Ook beroemde voetballers zoals Neymar deden de Dab om een doelpunt te vieren. Ook koning Willem-Alexander maakte op Koningsdag tijdens een bezoek aan Oldenzaal in 2016 de dansbeweging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl