Loran de Munck op voltige
NOS SportAangepast

Turners De Munck en Schmidt naar WK-finale, Nederland loopt landenfinale mis

Casimir Schmidt en Loran de Munck hebben een finaleplaats weten te bemachtigen bij de WK turnen in Liverpool. Bij de landenwedstrijd haalde de Nederlandse ploeg, met naast De Munck en Schmidt ook Jordi Hagenaar, Martijn de Veer en Jermain Grünberg, de finale niet.

De Munck zette op het onderdeel voltige, waarop hij bij de afgelopen EK het zilver greep, een score neer van 14,833 punten. Daarmee gaat hij als vierde in het klassement naar de finale, dat wordt aangevoerd door Rhys McClenaghan uit Ierland (15,233).

Schmidt heeft zich met 82,565 als negende geplaatst voor de finale van de meerkamp. De Japanner Wataru Tanigawa gaat aan de leiding (84,731).

Landenwedstrijd

Bij de landenwedstrijd turnde Nederland een totaal van 242,060 punten bij elkaar, goed voor een dertiende plaats. Dat was niet genoeg voor een finaleplaats, de beste acht teams plaatsen zich voor de finale. Japan staat eerste in het landenklassement met 260,695 punten.

"We hebben goed standgehouden vandaag. Ik schat dat een veertiende plek haalbaar gaat zijn", zei waarnemend bondscoach Dirk van Meldert nadat de Nederlandse turners in actie waren geweest. "De doelstelling was top-18 en één finale, dus als er nu geen rare dingen meer gebeuren, hebben we dat zeker gehaald."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl