NOS Voetbal

Uitgerust Ajax sluit Champions League af in Glasgow: 'Tevreden hoe we er nu voorstaan'

Schreuder: 'We moeten proberen Rangers onze wil op te leggen'

Ajax maakt zich klaar voor de laatste Champions League-wedstrijd van dit seizoen. Tegen Rangers FC kunnen de Amsterdammers een teleurstellende campagne afsluiten met een goed gevoel en een ticket voor de knock-outfase van de Europa League, het tweede Europese toernooi. "Er moet heel veel misgaan om de Europa League nog mis te lopen", zei Ajax-trainer Alfred Schreuder maandag op de persconferentie.

De kans dat Ajax zich na het WK mag melden in de Europa League is inderdaad groot. De Amsterdammers mogen morgen met maximaal vier doelpunten verschil verliezen van Rangers. Deze uitgangspositie verschafte de ploeg van Schreuder zich door de eerste groepswedstrijd: thuis tegen Rangers werd het 4-0.

Veel lof viel Ajax ten deel, maar de situatie ziet er een kleine twee maanden heel anders uit. Naast enkele matige eredivisie-optredens verloor Ajax in de tussentijd twee keer kansloos van Liverpool (1-2 en 0-3) en Napoli (1-6 en 2-4).

Schreuder vindt dat er sinds de thuisoverwinning op Rangers niet veel veranderd is. "De tegenstanders waren een maat te groot." En dat had de coach vlak na de loting niet gedacht. "Toen hoopte je dat je bij de eerste twee kan eindigen. Zo is het niet gegaan. Nu is het belangrijk om de Europa League te halen."

Calvin Bassey in actie in de eerste wedstrijd tegen Rangers

Ajax lijkt uitgerust te beginnen aan de wedstrijd. De ploeg heeft een kleine week rust gehad, doordat de wedstrijd tegen Vitesse - die afgelopen weekend op het programma stond - verplaatst is naar volgende week. Schreuder: "We hebben extra kunnen trainen. We zijn tevreden met hoe we er nu voorstaan."

Het is volgens de trainer alleen nog onzeker of spits Brian Brobbey kan spelen. "Hij heeft lichte klachten." Morgen zal er een beslissing komen. Schreuder zal bij het nemen van een beslissing rekening houden met de wedstrijd van zondag, als Ajax thuis tegen PSV speelt.

Schreuder zegt zich verder vooral bezig te houden met de wedstrijd van morgen. Ook probeert hij te genieten van Ibrox, de sfeervolle thuishaven van Rangers FC. "Het stadion is fantastisch. Als kleine jongen was het al mooi om naar het buitenland te gaan. Nu is dat ook nog steeds mooi, al neem ik geen tijd voor sightseeing."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl