NOS NieuwsAangepast

Podcast De Dag: de Republikeinse aanval op president Biden

Oud-presidenten Trump en Obama reizen door de VS om stemmers te mobiliseren. Dinsdag stemmen Amerikanen voor de midterms. Ze kiezen dan een nieuw Congres, waar Democraten nu in de meerderheid zijn. Als dat verschuift naar de Republikeinen wordt het voor president Biden moeilijker om plannen door te voeren.

De verkiezingscampagne staat nog volop in 't teken van de erfenis van Trump, merkt correspondent Lucas Waagmeester. Hij reisde door zuidelijke staten om met Amerikanen te praten over de verkiezingsthema's, en vertelt erover in podcast de Dag. Lucas ziet de Democraten worstelen. De Republikeinen doen er alles aan om nu, en over twee jaar, de macht naar zich toe te trekken.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl