Hulpdiensten op de plek waar het slachtoffer werd neergestoken
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Neergestoken scholier (14) Hoorn overleden

De 14-jarige jongen die woensdag zwaargewond raakte bij een steekpartij bij een middelbare school in Hoorn, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie.

Het slachtoffer is een leerling van het Oscar Romero. Hij werd woensdagmiddag vlakbij zijn school neergestoken. Een 16-jarige jongen uit Hoorn werd na het incident aangehouden. Hij zit nog steeds vast, meldt NH Nieuws.

Het onderzoek naar de toedracht van de steekpartij loopt nog. Ooggetuigen zeiden eerder tegen NH Nieuws dat drie jongens ruzie kregen op de rookplek, net buiten het schoolplein.

De politie roept mensen die meer weten of mogelijk iets gezien hebben op om zich te melden. Op sociale media gaan beelden van het steekincident rond. De politie roept op deze beelden niet te delen.

Het slachtoffer woonde in Westwoud, in gemeente Drechterland. Burgemeester Michiel Pijl is aangeslagen en verdrietig door dit nieuws, zegt hij. "Dit zinloos geweld is niet te bevatten. Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden, vrienden en iedereen die dit raakt. Ik heb de familie gecondoleerd met dit vreselijke verlies. Ook in onze dorpsgemeenschap komt dit hard aan. We willen eenieder die daar behoefte aan heeft, bijstaan in deze moeilijke tijd."

Advertentie via Ster.nl