Emmen en Groningen houden punt over aan teleurstellende noordelijke derby

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - FC Groningen

De noordelijke derby tussen FC Emmen en FC Groningen heeft geen winnaar opgeleverd. Op het kunstgras in Drenthe eindigde de ontmoeting in een 0-0 gelijkspel.

Groningen-trainer Frank Wormuth koos weer voor Peter Leeuwenburgh onder de lat. Hij verving Jan de Boer, die vorige week tegen PSV als debutant met succes het doel verdedigde. Eerste keeper Michael Verrips is nog altijd geblesseerd.

Diemers dichtbij

Leeuwenburgh zag in de noordelijke twist in het eerste kwart van de wedstrijd een paar keer veel Emmen-spelers voor zich opdoemen.

Al na twee minuten kopte Rui Mendes uit een voorzet van Mark Diemers over en later miste Diemers zelf een enorme kans. De bal verdween via verdediger Mike te Wierik in de handen van Leeuwenburgh.

Groningen, met aanvoerder Joey Pelupessy terug in de basis, kreeg voor rust echter de grootste mogelijkheid. Cyril Ngonge slaagde er op aangeven van Florian Krüger niet in om de bal van dichtbij met links binnen te werken.

Zivkovic is trots op Emmen: 'De kansen gaan een keer vallen'

Vlak voor de pauze moest Leeuwenburgh in actie komen bij een poging van Richairo Zivkovic. De spits was met Lorenzo Burnet, Jeroen Veldmate en Keziah Veendorp een van de vier Emmenaren met een verleden bij de tegenstander.

Onder een stralend zonnetje gingen beide teams, onder in de eredivisie bivakkerend, in de tweede helft op jacht naar een doelpunt. Het niveau daalde echter en kansen vielen er nauwelijks te noteren.

Weer Leeuwenburgh

Groningen probeerde het een paar keer van afstand, maar de ballen verdwenen bijna uit het stadion.

Van de kant van Emmen kwam er ook lange tijd vrijwel niets, pas in de slotfase waren er kansen voor Mohamed Bouchouari en Miguel Araujo (redding Leeuwenburgh). De 0-0 bleef daardoor op het bord.

Op de ranglijst blijft Emmen vooralsnog voorlaatste met zeven punten, terwijl het tegenvallende Groningen op twaalf uit twaalf staat.