NOS Voetbal

Sparta bezorgt Fortuna van Velázquez eerste nederlaag

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard

De ongeslagen reeks van Fortuna Sittard onder trainer Julio Velázquez is ten einde. Op Het Kasteel won Sparta met 3-1 van de Limburgers. Sparta herstelde zich met de zege van de nederlaag van vorige week tegen FC Utrecht (3-1) en blijft na de vijfde thuiszege op rij keurig op de zesde plaats staan.

Met Velázquez aan het roer won Fortuna sinds halverwege september drie keer en werd het twee keer gelijk. Bovendien kreeg de ploeg uit Sittard sindsdien maar twee goals tegen.

De Turkse spits Burak Yilmaz scoorde nog niet onder Velázquez en dat bleef zo in Rotterdam, mede dankzij het scherpe verdedigen van Bart Vriends en Adil Auassar.

  • n
    De trainer van Fortuna langs de lijn
  • Pro Shots
    Sparta viert de 1-1
  • Pro Shots
    Fortuna Sittard viert de goal van Tijjani Noslin

Ook tegen Sparta leek het met Fortuna weer de goede kant op te gaan. Aanvaller Tijjani Noslin schoot de bezoekers met een hard schot in de hoek op voorsprong. Op aangeven van Sven Mijnans kopte Arno Verschueren Sparta echter weer op gelijke hoogte.

Na rust kreeg Sparta een strafschop na een overtreding van Ximo Navarro op Koki Saito. Vito van Crooij schoot de strafschop via de arm van doelman Ivor Pandur binnen.

Nadat een goal van Tobias Lauritsen vanwege buitenspel werd afgekeurd, werd een zeker lijkende penalty vanwege hands van Vriends niet toegekend aan Fortuna door arbiter Serdar Gözübüyük. Verschueren besliste de wedstrijd in de slotfase met zijn tweede kopgoal.

Kijk hieronder naar de reacties van Sparta-trainer Maurice Steijn, Sparta-verdediger Bart Vriends en Fortuna-aanvoerder Mats Seuntjens.

Steijn maakt ruzie met Fortuna-assistent, Vriends schrikt van beelden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl