NOS NieuwsAangepast

Dodelijke aanslag met twee autobommen in Somalische hoofdstad Mogadishu

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn op een druk kruispunt kort na elkaar twee autobommen afgegaan. Daarbij zijn 29 doden gevallen, onder wie vier aanslagplegers, melden de autoriteiten. Van de zeventig gewonden is een onbekend aantal er zeer slecht aan toe, aldus de politie.

De tweede bom ging af voor een drukbezocht restaurant. Daarbij werd een van de ambulances getroffen die na de eerste bom waren uitgerukt.

De aanslag vond plaats op hetzelfde kruispunt waar vijf jaar geleden meer dan 500 mensen omkwamen, eveneens als gevolg van een aanslag. De rampplek ligt dicht bij een wijk waar overheidsgebouwen staan, onder meer het ministerie van Onderwijs. Een agent die het ministerie bewaakte zag twaalf lichamen en meer dan twintig gewonden.

Juist vandaag zouden de belangrijkste leden van de Somalische regering bespreken hoe ze een eind kunnen maken aan het geweld van gewelddadige groepen, waar het land al jaren door wordt geteisterd.

De aanslag is door niemand opgeëist, maar is vermoedelijk het werk van de islamitische terreurgroep al-Shabaab, een aan al-Qaida gelieerde groep die al meer dan twintig jaar actief is in Oost-Afrika. De groep heeft grote delen van het land in handen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl