Hulpdiensten bij de woning in Eindhoven waar de man werd neergeschoten
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Man voor eigen woning neergeschoten in Eindhoven, twee aanhoudingen

In Eindhoven is vanochtend een 32-jarige man neergeschoten voor zijn woning. Het zwaargewonde slachtoffer is met meerdere schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. Twee verdachten zijn aangehouden.

Het schietincident gebeurde rond 05.30 uur aan het Titanpad in het stadsdeel Woensel-Noord. De daders gingen ervandoor. Agenten wisten drie kwartier later een 23-jarige man uit Veldhoven en 26-jarige man uit Eindhoven aan te houden in de stad.

Wat aan de schietpartij voorafging, is onduidelijk en wordt momenteel onderzocht. Ook wordt gekeken wat de mogelijke betrokkenheid van de verdachten is, zegt een woordvoerder van de politie tegen Omroep Brabant.

Explosie

Eerder vannacht, rond 03.50 uur, raakte een gebouw aan de Tongelresestraat in het stadseel Tongelre zwaar beschadigd door een explosie. Niemand raakte gewond. Wat de explosie heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk, maar de politie houdt rekening met opzet.

Op het adres was shishalounge Club One gevestigd. Die werd door de burgemeester maandenlang gesloten, nadat het gebouw eind vorig jaar was beschoten en er een explosief was gevonden. Dat bedrijf is inmiddels opgeheven. De gemeente heeft vorige maand een vergunning verleend voor een eetcafé op hetzelfde adres.

De politie heeft vooralsnog geen signalen dat de ontploffing verband zou houden met de beschieting in Woensel-Noord. Voor zowel het schietincident als de explosie roept de politie getuigen of mensen met camerabeelden op om zich te melden.

Advertentie via Ster.nl