NOS Voetbal

Slot is 'teleurgesteld, gefrustreerd en boos' na Europese deceptie Feyenoord

Slot: 'Zeker nog kans om volgende ronde te halen'

"We hebben geen geweldige wedstrijd gespeeld, maar het was niet nodig hier te verliezen", zei Feyenoord-trainer Arne Slot na de 1-0 nederlaag bij Sturm Graz in de Europa League. Na een goede eerste helft liet Feyenoord het in de tweede helft liggen en scoorde Otar Kiteishvili ver in blessuretijd.

"Ik ben teleurgesteld en gefrustreerd en door dat laatste moment ook boos", aldus Slot. "Je verliest door een standaardsituatie. Een gelijkspel was nog een acceptabel resultaat geweest. Dan hadden we nog een redelijke uitgangspositie. Nu is die uitgangspositie heel slecht."

(Ruime) zege noodzaak

De Rotterdammers moeten volgende week sowieso winnen van Lazio en waarschijnlijk is een ruime zege, vanwege de 4-2 winst van Lazio in Rome, ook noodzakelijk, afhankelijk ook van het resultaat bij FC Midtjylland-Sturm Graz.

Je roept het over jezelf af.

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü

"Mijn teams gaan altijd het veld op om te winnen", stelt Slot. "Dat gaan we volgende week met De Kuip achter ons weer proberen. Lazio is een goede ploeg, maar ze hebben hier ook gelijkgespeeld en verloren bij Midtjylland."

Feyenoord-aanvoerder Kökcü baalt

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü vond ook dat zijn ploeg niet had hoeven te verliezen. "Als je bijna elke wedstrijd gevaarlijke kansen tegen krijgt uit standaardsituaties, dan roep je het over jezelf af", zei hij.

Kökcü: 'Het was een beetje inspiratieloos in de tweede helft'

"We creëren wel mogelijkheden, maar ook geen heel grote kansen, dus dat kan je niemand verwijten", zei Kökcü over de gemiste kansen.

"Als je effectief bent, dan ga je die tweede helft anders in, misschien wel met een voorsprong. Nu ruiken zij een kans en krijg je 'm zo tegen uit een standaardsituatie in blessuretijd. Dat is echt iets waar we aan moeten werken, willen we wedstrijden gaan winnen of in ieder geval niet verliezen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl