NOS Nieuws

Meubelwebshop Made.com in financiële problemen, webshop is dicht

Klanten kunnen geen bestellingen meer doen bij de noodlijdende Britse meubelwebshop Made.com. Volgens de website van het bedrijf gaat het om een tijdelijke maatregel.

Made.com bestaat sinds 2010 en verkoopt designproducten als stoelen, lampen en kasten voor een relatief lage prijs. Dat deden ze alleen online, al konden klanten wel in showrooms de meubelen komen bekijken. Het bedrijf levert na een bestelling vervolgens rechtstreeks vanuit de Chinese fabrieken aan de consument.

Het bedrijf had vorig jaar een omzet van zo'n 430 miljoen euro, maar maakte tientallen miljoenen euro's verlies. In Nederland heeft Made.com één showroom, in Amsterdam.

Grote vlucht naar beneden

De meubelwebshop ging in 2021 naar de beurs, in de coronatijd toen mensen veel geld uitgaven aan spullen voor hun huis. Na de pandemie nam die vraag af, terwijl de transportkosten juist stegen.

Het aandeel van Made.com maakte daarna een grote duikvlucht. Vorige maand maakte het bedrijf bekend meer dan een derde van het personeel te moeten ontslaan door "ongekende marktomstandigheden".

Het bedrijf zocht deze maand naar nieuwe investeerders of kopers, maar maakte gisteren bekend dat die niet zijn gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl