In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

OM: drieënhalf jaar cel voor man die vrouw jarenlang dwong tot prostitutie

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 42 maanden geëist tegen een 41-jarige man die ervan verdacht wordt een Poolse vrouw te hebben uitgebuit. De vrouw zou ruim zeven jaar lang gedwongen op de Wallen in Amsterdam als prostituee hebben gewerkt.

Het geld dat zij verdiende moest ze grotendeels afstaan aan de verdachte. Volgens de vrouw gaat het in totaal om bijna 600.000 euro.

Verliefd

De vrouw werd in 2004 verliefd op de verdachte, meldt NH Nieuws. Ze zegt dat ze structureel werd uitgebuit, tot eind 2011.

In 2019 deed de vrouw aangifte. Ze had er al in 2011 en 2013 met de politie over gesproken, maar toen durfde ze nog geen aangifte te doen. "Die angst en kwetsbaarheid moet de reden zijn geweest voor dit lange tijdsverloop en het pas laat aangifte doen", stelde de officier van justitie tijdens de zitting.

Leven vol angst

Volgens de officier heeft de verdachte "zich eerst als een leuke man opgesteld, maar al snel veranderde de vakantiesfeer in een nachtmerrie." De vrouw maakte lange werkdagen en had soms op één dag seks met tientallen klanten.

"Hij heeft een verschrikkelijk leven vol angst gecreëerd voor haar op een manier waar zij tot de dag van vandaag last van heeft", aldus de officier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl