NOS VoetbalAangepast

Hongaarse bond schorst Moniz een maand: 'Dit aanvechten tot en met het einde'

Moniz maand geschorst in Hongarije na racisme-incident: 'Dit aanvechten tot en met het einde'

Trainer Ricardo Moniz is door de Hongaarse bond voor een maand geschorst. Dit naar aanleiding van de rode kaart die hij kreeg, omdat hij zijn ploeg Zalaegerszegi TE van het veld wilde halen in het competitieduel met Honvéd, nadat er vanaf de tribune herhaaldelijk apengeluiden hadden geklonken.

Voor Moniz was de maat vol toen er tijdens de wedstrijd weer niet werd opgetreden tegen een racisme-incident, want al voor de tweede keer in vier dagen waren spelers van Zalaegerszegi TE het mikpunt.

"Ik ga dit niet accepteren. Dit is schandalig, elke wedstrijd schorsing is er één te veel. Ik ga dit aanvechten tot en met het einde", reageerde Moniz tegen de NOS.

De Rotterdammer vindt dat de Hongaarse voetbalbond eerst de personen had moeten opsporen die zich in het stadion schuldig aan racisme hadden gemaakt. "Ze gaan nu eerst over mij oordelen. Ik krijg als eerste een straf. Dat is niet te accepteren."

Moniz vertelde maandag dat hij bij een eventuele schorsing eraan dacht om de zaak bij de Europese voetbalbond UEFA of zelf premier Viktor Orban aanhangig te maken.

Hij weegt zijn opties nu af. "Een vriend van mij zoekt uit wat de juiste lijn richting de UEFA is om te volgen. We doen dit stap voor stap. We moeten deze zaak rustig en intelligent analyseren, maar ik doe geen enkele concessie. Nooit."

Club steunt Moniz

Zalaegerszegi liet in een verklaring weten achter de trainer te staan. "De spelers en de medewerkers van de club steunen de hoofdtrainer en we geloven dat we sterker uit deze situatie zullen komen", aldus sportdirecteur Attila Dragóner. "We zullen blijven vasthouden aan ons principe dat voor racisme geen plaats is op het voetbalveld."

Bekijk via de onderstaande video de reactie van Moniz van maandag 24 oktober:

Moniz furieus na racisme-incidenten in Hongarije: 'Desnoods bel ik de UEFA'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl