NOS NieuwsAangepast

Anne Frank Stichting krijgt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

De Anne Frank Stichting krijgt dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Dat is bekendgemaakt in het Radio 1-programma Spraakmakers. Sinds 2010 wordt de prijs jaarlijks uitgereikt aan een instelling of persoon die zich langdurig inzet voor cultuur of natuur.

"De Anne Frank Stichting maakt een moeilijke geschiedenis inzichtelijk en toegankelijk voor een breed publiek. Door de geschiedenis steeds te koppelen aan de actualiteit en te vertalen in aansprekende acties, worden mensen over de hele wereld bereikt met de lessen uit het verleden", schrijft het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Vorig jaar ging de prijs naar IVN Natuureducatie. Aan de prijs is een bedrag van 100.000 euro verbonden.

De Amsterdamse stichting beheert het Anne Frank Huis en draagt het levensverhaal en de idealen van Anne Frank uit. De stichting werd in 1957 opgericht om te voorkomen dat het huis waar Anne Frank haar beroemde dagboek schreef, zou worden gesloopt. Een van de oprichters was Anne's vader Otto.

Koningin Máxima reikt de prijs op maandag 28 november uit in het STRAAT Museum in Amsterdam, een museum voor graffiti en streetart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl