Unai Emery
NOS Voetbal

Aston Villa plukt Emery weg bij Villarreal als opvolger van Gerrard

Unai Emery is aangesteld als nieuwe manager van Aston Villa. De Spanjaard neemt het stokje over van Steven Gerrard, die donderdag werd ontslagen door de Engelse club. Aston Villa zou naar verluidt ongeveer 6 miljoen euro betalen om het contract van Emery af te kopen bij Villarreal.

Aston Villa staat op dit moment op een veertiende plek in de Premier League. Voor Emery is het zijn kans op eerherstel in de hoogste Engelse voetbaldivisie. In 2018 volgde de 50-jarige manager de succesvolle Arsène Wenger op bij Arsenal, maar na nog geen anderhalf jaar moest hij in Londen het veld ruimen.

Bij zijn latere club Villarreal, waar de Nederlander Arnaut Danjuma speelt, was hij wel succesvol. Zo won hij in 2021 de Europa League en haalde hij dit voorjaar de halve finale van de Champions League.

Emery is sowieso succesvol in Europa. Bij een andere voormalige club, Sevilla, wist hij ook al drie keer beslag te leggen op de Europa League-titel. Emery hoopt vanaf 1 november aan de slag te gaan in verband met zijn werkvergunning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl