AFP
NOS NieuwsAangepast

Acteur Leslie Jordan op 67-jarige leeftijd overleden na auto-ongeluk

De Amerikaanse acteur Leslie Jordan is omgekomen bij een verkeersongeval. Hij reed vanochtend (Amerikaanse tijd) tegen een gebouw aan in Hollywood en overleed ter plekke. Het is nog niet duidelijk of het ongeluk hem fataal werd of dat hij al eerder onwel werd. Jordan is 67 jaar geworden.

"De wereld is een donkerder plek zonder de liefde en het licht van Leslie Jordan", zegt de agent van de acteur in een persverklaring. "Beseffen dat hij de wereld op het hoogtepunt van zijn professionele en persoonlijke leven heeft verlaten, is de enige troost die we vandaag kunnen hebben."

De acteur werkte al sinds de jaren 80 in Hollywood, in de afgelopen veertig jaar speelde hij in meer dan 130 series en films. Hij werd geprezen voor zijn rollen in de televisieseries American Horror Story en Will & Grace. Voor zijn bijdrage aan die laatste serie kreeg Jordan in 2006 een Emmy voor beste gastacteur in een comedy-serie. Hij speelde ook in populaire films als The Help en Sordid Lives.

In die jaren groeide de acteur ook uit tot een icoon voor lhbti'ers. Zo vergrootte Jordan met zijn rollen de zichtbaarheid van queer acteurs in Hollywood. Tijdens de aidspandemie werkte hij voor non-profitorganisaties die zich sterk maakten voor de zorg voor mensen die besmet waren met hiv.

Instagram

De laatste jaren verplaatste Jordans bekendheid zich naar Instagram, waar hij gedurende de pandemie grappige filmpjes op plaatste. Dat leverde hem bijna zes miljoen volgers op.

In de filmpjes vertelde hij met de camera op selfie-stand verhalen over zijn jeugd in Tennessee (waar hij opgroeide) en over zijn leven in Hollywood. In andere filmpjes zong hij of deed hij mee aan TikTok-challenges.

Gisteren plaatste hij een laatste post op Instagram, waarin hij een liedje zingt. Onder het bericht staan inmiddels meer dan 30.000 reacties, veelal van fans die hem bedanken voor zijn werk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl