NOS Voetbal

Van Nistelrooij ziet korte inzinking fataal worden bij PSV: 'Ontzettend pijnlijk'

PSV-coach Ruud van Nistelrooij vindt dat de 4-2 nederlaag bij FC Groningen niet te vergelijken is met eerdere verliespartijen van zijn team tegen SC Cambuur (3-0) en FC Twente (2-1). "We verliezen deze wedstrijd in zes minuten."

Hij zag naar eigen zeggen bijna 85 minuten een dominant PSV, maar besefte dat de korte inzinking voor rust zijn ploeg fataal is geworden. "We hebben de hele wedstrijd onder controle, behalve in de zes minuten dat Groningen er drie maakt."

Tegen Cambuur en vooral bij Twente kende PSV grote fases in de wedstrijd waarin de ploeg er soms niet aan te pas kwam. In Groningen vond Van Nistelrooij dat niet het geval. "Dit was geen duel waarin we geen controle hadden, want die hadden we juist wel. Daarom is deze nederlaag zo ontzettend pijnlijk."

Van Nistelrooij baalt na nederlaag: 'Wedstrijd in zes minuten verloren'

Van Nistelrooij: "We kregen de goals tegen door een individuele fout, een spelhervatting en een terugspeelbal waar nog iemand tussenkomt. Dat mag gewoon niet. Maar dit kan gebeuren in het voetbal, dat is een harde conclusie voor vandaag."

De Jong: 'Het zat niet mee'

De steeds fitter wordende Luuk de Jong, die vlak na rust binnen het veld gebracht werd, zag dat Groningen vertrouwen kreeg door de 1-0. "We hadden dat vertrouwen bij hen direct moeten doorbreken, maar zij maakten direct de 2-0 en 3-0. We verliezen hierdoor de wedstrijd", aldus de spits.

De Jong vond dat het PSV na rust niet meezat, gezien de grote hoeveelheid kansen. "Je ziet dat we ballen op de lat schieten en dat ballen van de lijn worden gehaald. Het was na rust eenrichtingsverkeer, dus misschien kun je het pech noemen dat we niet gescoord hebben. Als het een beetje mee had gezeten, hadden we deze wedstrijd misschien zelfs kunnen winnen."

De Jong: 'Voor rust waren we het heel even kwijt, dit mag niet'

De Jong is net hersteld van een spierblessure en maakte donderdag bij Arsenal-PSV (1-0) na een kleine twee maanden afwezigheid zijn rentree.

WK-selectie

Met zijn terugkeer houdt De Jong zijn kansen in leven om in de WK-selectie te komen van Louis van Gaal. De spits, die normaal gesproken in een rol als pinchhitter een kans maakt met Oranje naar het WK te gaan, rekent zich nog niet rijk. "Zeker weten doe je het nooit, maar de bondscoach kent mijn kwaliteiten."

"Ik voel me goed en fit. Het is dan uiteindelijk aan de bondscoach om te kiezen. Ik leef eigenlijk niet echt gespannen naar het moment toe wanneer de WK-selectie bekend wordt gemaakt, want ik wil eerst weer lekker voetballen bij PSV. En dan is het hopen dat ik bij Oranje zit, dat zou fantastisch zijn."

De Jong over WK-kansen: 'Moet het blijven laten zien, bondscoach kent mijn kwaliteiten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl