NOS WielrennenAangepast

Ook in Tábor zijn veldrijders Van Empel en Iserbyt niet te kloppen

Het lijkt al bijna gewoon te worden. Een wereldbekerwedstrijd veldrijden bij de vrouwen die wordt gewonnen door de Nederlandse Fem van Empel en bij de mannen door de Belg Eli Iserbyt.

In het Tsjechische Tábor pakten beide renners hun derde overwinning op rij.

Van Empel ook in Tábor de beste: derde wereldbekerzege op rij

Misschien wel de grootste concurrent van Van Empel, Lucinda Brand, was er door een gebroken middenhandsbeentje niet bij. Maar dan blijft er nog genoeg concurrentie over: Annemarie Worst, Puck Pieterse, Denise Betsema en Ceylin del Carmen Alvarado deden wel mee in Tábor.

Toch had Van Empel in de slotronde alleen nog iets te duchten van Worst en Pieterse. Die laatste bleef als enige op de fiets bij de planken en hoopte zo een gat te slaan. Worst reed haar echter professioneel in de weg.

Van Empel, die nog geen trap te veel had gedaan, sprong vervolgens op imposante wijze weg.

Weer Iserbyt

Ook bij de mannen stond er voor de derde keer op rij dezelfde renner op het podium. Iserbyt kwam met onder anderen zijn landgenoot Laurens Sweeck en de Nederlander Lars van der Haar in een kopgroep terecht.

Onverslaanbare Iserbyt pakt derde wereldbekeroverwinning op rij

Van der Haar had vooraf aangegeven zijn pijlen te richten op deze wereldbeker en had daarvoor zelfs de vorige wedstrijd, in het Amerikaanse Fayetteville, links laten liggen. Toch lukte het Van der Haar niet om Iserbyt van zijn derde overwinning op rij af te houden.

De Belg profiteerde van een misslag van Sweeck en kwam in zijn eentje op kop te rijden. Met nog een ronde te gaan, was de voorsprong inmiddels opgelopen tot tien seconden. Van der Haar probeerde het gat nog in zijn eentje te dichten, maar dat bleek vergeefs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl