Hebe
NOS Nieuws

Inzamelingsactie familie van Hebe bereikt doel na een dag

Een inzamelingsactie voor de familie van de 10-jarige Hebe is stopgezet nu het doelbedrag van vijftigduizend euro bijna behaald is. Er is 48.917 euro opgehaald. Nieuwe donaties kunnen niet meer worden gedaan.

"Jullie hebben binnen 1 dag bijna 50.000 euro gedoneerd. Daarmee sluiten we onze actie voor de familie van Hebe", zeggen de initiatiefnemers op de crowdfundpagina. "Enorm veel dank voor jullie bijdrage, reacties en steunbetuigingen. Het is hartverwarmend voor de familie en het gaat ze de ruimte geven die nu zo hard nodig is."

Het opgehaalde geld is bedoeld voor de begrafenis van het omgekomen meisje en als financiële steun voor de directe periode daarna. De inzamelingsactie startte gistermiddag. Omdat de ouders van Hebe allebei zzp'ers zijn hebben ze geen inkomen nu ze niet in staat zijn om te werken, schrijven de mensen achter de actie.

"Wij, als vrienden, gunnen dit gezin dat ze in ieder geval even geen stress om geld hoeven te hebben. Zodat Hebe een waardige begrafenis krijgt, zonder zorgen om kosten, en ze daarna de tijd krijgen om te kunnen rouwen en verwerken en de zusjes goed op te vangen", aldus de initiatiefnemers.

Geen inzameling voor Sanne

De initiatiefnemers, die vrienden zijn van de ouders van Hebe, zeiden eerder veel vragen te krijgen over waarom ze niet ook geld ingezameld hebben voor de familie van Hebes begeleider Sanne. Ze zeggen daarop niet op de hoogte te zijn van de financiële situatie van de familie van Sanne en het ook niet gepast te vinden daarnaar te vragen.

"Dat is niet aan ons. Mocht de familie van Sanne zelf ook behoefte hebben aan een crowdfunding, zullen wij deze uiteraard ondersteunen en delen", aldus de initiators van de actie.

Amber Alert

Hebe en Sanne waren sinds maandagmiddag vermist. Ze waren die middag in de auto vanuit een dagbesteding in Raamsdonksveer naar Hebes huis in Vught vertrokken. Dinsdagochtend werd een Amber Alert uitgestuurd in verband met hun verdwijning.

Woensdagavond werden de lichamen van Hebe en Sanne gevonden in de zwarte Kia Picanto bij het knooppunt Empel bij Den Bosch op ongeveer 40 kilometer van Raamsdonksveer. De auto lag in het water.

Omroep Brabant schrijft dat bij het zogenoemde HebeHuis in Vught inmiddels veel bloemenzee en knuffels liggen. Dat HebeHuis, speciaal ingericht voor de specialistische zorg voor het meisje, is door de familie aangewezen als herdenkingsplek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl