NOS Sport

Nederlandse cricketploeg ondanks nederlaag knap door op WK

Knappe prestatie Nederlandse cricketers: als tweede in de poule naar volgende ronde WK

De Nederlandse cricketers hebben op het WK T20 hun derde duel verloren. Sri Lanka zegevierde in Geelong met 16 runs. Oranje eindigt echter wel als tweede in de groep en kwalificeert zich daarmee knap voor de volgende ronde.

Wederom was het bowlen van Nederland op orde, aan de Australische zuidkust. Vooral Paul van Meekeren maakte het de Srilankanen lastig met zijn vuurpijlen van 145 kilometer per uur. In het veld vielen de ballen echter net verkeerd en aan het eind van de inning sloeg Sri Lanka flink door.

Het totaal van 162 runs bleek te veel gevraagd. Max O'Dowd stribbelde flink tegen met 71 knappe runs (6x4,3x6) en captain Scott Edwards scoorde een snelle 21 runs. Zij kregen echter te weinig steun.

Volgende ronde

Na afloop moesten de cricketers nagelbijtend toezien of de Emiraten zouden winnen van Namibië. Want alleen in dat geval zou een plek in de volgende ronde een feit zijn. Met 148 runs voor de Aziaten om 141 voor de Afrikanen, kon het Nederlandse team toch juichen.

Oranje komt in de volgende ronde in een groep van zes terecht met onder meer Bangladesh, Zuid-Afrika en voormalige WK-winnaars India (2007) en Pakistan (2009).

Bekijk hieronder hoe de Nederlandse cricketers het bereiken van de volgende ronde vierden:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl