ABN Amro Open in jubileumjaar voor het eerst ook met vrouwelijke rolstoeltennissers

Het ABN AMRO Open, het grootste tennistoernooi van Nederland, gaat vanaf volgend jaar ook een toernooi voor rolstoeltennissters houden. Tot dit jaar was er in Rotterdam alleen een toernooi voor mannelijke rolstoelspelers.

"We hebben zó veel sterke vrouwen in Nederland. Diede de Groot is zelfs nummer 1 op de wereldranglijst. Te gek dat we haar in eigen land een podium kunnen geven", aldus toernooidirecteur Esther Vergeer, die zelf zeven gouden medailles won op de Paralympische Spelen.

"Het ABN AMRO Open neemt weer de pioniersrol op zich door mannen en vrouwen gelijke kansen te bieden. Hopelijk volgen anderen dit voorbeeld."

Behalve bij de vier grandslamtoernooien wordt alleen bij het toernooi van Eastbourne (Engeland) zowel door mannelijke als vrouwelijke rolstoeltennissers gespeeld in dezelfde week als de valide tennissers.

Diede de Groot won al zestien grand slams, waaronder viermaal de Australian Open

De 25-jarige De Groot heeft al zestien grand slams gewonnen in het enkelspel. Op de laatste negen majors pakte ze de titel. Ook Aniek van Koot (derde) en Jiske Griffioen (zesde) staan in de toptien van de wereldranglijst.

Jubileum

Het ABN AMRO Open, voorheen het ABN AMRO World Tennis Tournament, voegde het rolstoeltoernooi vijftien jaar geleden toe. De afgelopen drie edities werden gewonnen door de Brit Alfie Hewett.

Het ABN AMRO Open wordt van 13 tot en met 19 februari 2023 gehouden. Het toernooi in Ahoy viert het 50-jarig jubileum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl