In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

20 aanhoudingen na weer onrustige avond in Osdorp, ME ingezet

In de Amsterdamse wijk Osdorp zijn vanavond ruim twintig personen aangehouden, na opnieuw een onrustige avond. De ME moest worden ingeschakeld om de orde te herstellen, zegt de politie tegen NH Nieuws en AT5.

Het was zondag- en maandagavond ook al rumoerig in de wijk. Zo werd maandagavond de kermis in de wijk eerder gesloten na onrust op het terrein. Tientallen jongeren schoten toen vuurwerk af, er werd gevochten en hulpverleners werden agressief benaderd.

NH Nieuws schrijft dat het vanavond dus voor de derde keer op rij raak was. Jongeren stichtten brand en er was opnieuw vuurwerk. Een buurtbewoner noemde de wijk een gekkenhuis. "Ik was op het balkon, maar ze gooiden het vuurwerk omhoog, ik moest naar binnen."

Confrontatie tussen politie en jongeren in de wijk dinsdagavond:

Derde avond op rij onrustig in Osdorp, ME ingezet

Op beelden van een andere buurtbewoner is een brandje te zien bij stadspark Osdorp. De kermis moest van de gemeente ook vandaag om 19.00 uur dicht vanwege de eerdere ongeregeldheden. De onrust speelde zich vanavond niet af op het kermisterrein, maar daarbuiten.

Een politiewoordvoerder laat aan de regionale omroep weten dat er in eerste instantie de-escalerend werd gehandeld. Rond 20.30 uur werd het iets rustiger in de buurt, maar dit bleek van korte duur. Later werd het grimmiger en werd er meer vuurwerk afgestoken. Kort daarna werd de ME gealarmeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl