Van de Zandschulp
NOS Sport

Na Van Rijthoven en De Jong ook Van de Zandschulp uitgeschakeld in Antwerpen

Alle vier de Nederlanders die in het hoofdschema van het ATP-toernooi in Antwerpen stonden, zijn inmiddels uitgeschakeld. Botic van de Zandschulp, Tim van Rijthoven en Jesper de Jong verloren dinsdag hun partij in de eerste ronde. Tallon Griekspoor ging maandag al onderuit.

Het was voor het eerst sinds Indian Wells in 2004 dat er vier landgenoten in het hoofdschema van een ATP-toernooi buiten Nederland stonden (grandslams niet meegerekend). Toen waren dat Martin Verkerk, John van Lottum, Sjeng Schalken en Raemon Sluiter.

Van Rijthoven pakt eerste set

De 25-jarige Van Rijthoven verloor na zo'n drie uur spelen in Antwerpen van Jaume Munar. Het werd 6-7 (7), 6-4, 7-6 (4). Van Rijthoven serveerde in de eerste set sterk en sloeg in totaal tien aces, maar ook bij Munar liep de service goed.

De set moest dan ook in de tiebreak beslist worden. Een slordige Van Rijthoven gaf daarin een voorsprong van 5-1 weg, maar de nummer 113 van de wereld was op tijd weer bij de les.

Munar (ATP-55) herpakte zich, brak Van Rijthoven meteen en won zonder al te veel moeite set twee. In de derde set startte de Nederlander goed. Hij brak Munar direct en kon het duel uitserveren op 5-3. Dat liet hij na, waarna hij wegdook in zijn handdoek. Vervolgens gaf hij de wedstrijd helemaal uit handen.

Van de Zandschulp verliest van qualifier

Van de Zandschulp verloor in Antwerpen van de Zwitserse qualifier Dominic Stricker, de nummer 136 van de wereld. Het werd 6-2 6-4. Van de Zandschulp was als zevende geplaatst op het indoortoernooi.

Van de Zandschulp (26) had op het centercourt van de Lotto Arena weinig in te brengen tegen de 20-jarige Stricker, die in Antwerpen al twee kwalificatiewedstrijden had weten te winnen. Na een uur en 28 minuten was de partij voorbij.

Van de Zandschulp

Volgende week komt Van de Zandschulp in actie in Basel, waarna hij zijn individuele seizoen afsluit op het masterstoernooi van Parijs. Daarna doet hij met Oranje nog mee aan de Daviscup Finals in Malaga.

Ook De Jong onderuit

De Jong, de nummer 225 van de wereld, bood Constant Lestienne goed partij, maar ging met 3-6, 4-6 onderuit. De Nederlander was op voorhand de underdog, z'n opponent staat 156 plaatsen hoger op de wereldranglijst. Toch kon hij goed meekomen.

Jesper de Jong

De Jong won zijn eigen servicebeurten met gemak, op eentje na. Een break op love in de zesde game werd hem fataal. In de vijfde game van set twee werkte de 22-jarige Nederlander zes breakpoints weg. Op nummer zeven bezweek hij echter.

Hij brak de Fransman nog wel terug, maar leverde ook zijn volgende opslagbeurt in. Lestienne maakte het op zijn eerste matchpoint af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl