NOS NieuwsAangepast

Mistproblemen voorbij na ongelukken en problemen voor vliegverkeer

Bij een aanrijding met meerdere voertuigen op de N305 in Flevoland zijn vanochtend twee mensen omgekomen. Het ongeluk gebeurde rond half zeven. Mogelijk speelt de dichte mist een rol, die in het hele land voorkwam.

Het KNMI had vanwege de mist voor het hele land code geel afgegeven met uitzondering van de Waddeneilanden. Het zicht in Flevoland was op het moment van het ongeluk volgens Weerplaza slechts 100 meter. De dichte mist loste aan het einde van de ochtend op.

Aanrijding op de N305

Ook op andere plekken zijn ongelukken gebeurd. Bij Brielle op de A15 richting Europoort was de weg na een ongeluk met vier auto's afgesloten. Eerder vanochtend was op de A50 richting Oss bij knooppunt Ewijk door een ongeluk nog maar één rijstrook beschikbaar.

Vliegverkeer Eindhoven verstoord

Vanwege de mist was het vliegverkeer vanaf Eindhoven Airport verstoord. Eerder op de ochtend meldde de luchthaven op Twitter dat er helemaal geen vliegverkeer mogelijk was. Later liet Eindhoven Airport weten dat er wel weer vliegtuigen konden vertrekken en inmiddels kunnen er ook weer vliegtuigen landen.

Eindhoven Airport vraagt de reizigers voor informatie over hun vlucht contact op te nemen met de vliegtuigmaatschappij of de website van de luchthaven te checken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl